IMG_20170603_120904

IMG_20170603_120904

IMG_20170603_120645

IMG_20170603_120645

IMG_20170603_120715

IMG_20170603_120715

EL MUSEU D'ART FREDERIC MARÈS DE MONTBLANC

El Museu d' Art Frederic Marès de Montblanc és un espai dedicat a l'art, sorgit de la donació de Frederic Marès de part de la seva col·lecció personal a l'ajuntament de Montblanc.

Una col·lecció on es troben tant  pintures i escultures de temàtica religiosa, com també de l'àmbit de l' Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi.

El fons Frederic Marès comparteix l'espai amb part de la col·lecció  d'art del Museu Comarcal de la Conca de Barberà,  destacant el llegat  de la família Alba, amb peces inèdites com és la pintura de la Mare de Déu de la Serra amb els copatrons de la Vila.

Es tracta d'un espai únic, el qual permet un viatge en el temps i l'espai, des de les escultures d'època medieval, fins a obres del segle XX. Des de pintures creades en l'entorn de Montblanc i la Conca, fins a escultures d'escola de la Rioja i Castella.

Preguntes freqüents:

- Com va arribar el fons Frederic Marès a Montblanc? Frederic Marès va fer aquesta donació amb la voluntat de dignificar i posar en valor Montblanc en el mapa del món de l'art. Cal posar en context el moment de la donació: durant els anys 70, Montblanc portava dues dècades de celebració de les biennals d'art, el Museu com a espai de cultura va fer-se càrrec del nou Museu d' Art. El cas de donació de Frederic Marès no és insòlit per a Montblanc i el Museu Comarcal, trobem d'altres donants que han decidit deixar part de la seva obra o col·leccions, de forma altruista, al Museu Comarcal, com és Josep Martínez Lozano, Artur Potau Torredemer o els descendents de la família  Alba.

- Frederic Marès, exemple de col·leccionista? Frederic Marès era col·leccionista, però també escultor, membre de l'Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi i durant la Guerra Civil col·laborador del Servei de Salvaguarda del Patrimoni de la Generalitat.

Com a col·leccionista es movia per el món del mercat de l'art. La seva faceta d'escultor i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi li va permetre aconseguir peces de l' Acadèmia, algunes de les quals es troben a Montblanc.

-En molts casos, és desconeguda la ubicació original de la peça o l'artista que la va crear, tot i així, des del Museu Comarcal s'està treballant amb una identificació més acurada de les obres per poder oferir més informació del fons.